RÁMEN

14. srpna 2013 v 15:54 | Hoa-Xuan |  POLÉVKY
Ahoj Usmívající se

Mám druhý blog, který je specializován jenom na asijskou kuchyni, vzhledem k tomu, že jsem poloasijka, tak mám do těchto receptů větší přístup. Můj taťka je z Vietnamu a je to Mr. kuchař ve Velenické restauraci.
Od malička jsem milovala jeho vaření a to mi zůstalo. =)
Teď zveřejňuji tradiční japonskou polévku Rámen.




RECEPT

* Balíček kuřecích krků
* 2 kuřecí prsíčka
* Kudrnaté nudle
* Trocha zázvoru
* Jarní cibulka
* Sojová omáčka
* 3 krabí tyčinky
* 2 natvrdo uvařená vajíčka
* 2 velké činské houby
* Trocha rostlinného oleje
* Skleničku bambusu
* 1 pórek
* 1 mrkev
* 2 stroužky česneku
* sůl, pepř

POSTUP:
Nejprve si začneme dělat vývar, který alespoň 2 hodiny necháme vařit. Kuřecí krky omyjeme a dáme do hrnce s vodou na mírnější plamen a 2 hodiny vyváříme a nezapomeneme osolit a trochu opepřit. Během vývaru se voda odpařuje, tak se nebojte přilévat vodu, během celého procesu vaření. =)
Mezitím si můžeme uvařit 2 vejce, aby byla natvrdo, nakrájet pórek, mrkev na kolečka a česnek se zázvorem nastrouhat na jemno. Činské houby namočíme do teplé vody a necháme je, aby se roztáhli. Krabí tyčinky nakrájíme na kolečka. Bambus nakrájíme na kostičky a jarní cibulku na kolečka.
Vše nakrájené si dejte zvlášť do mističek!
Až budeme mít vývar po dvou hodinách hotový, vyndáme kuřecí krky děrovačkou a necháme na mírném plameni dále vařit.
Hned si potom do jiného hrnce dáme trochu oleje a osmahneme pórek .... pak přidáme mrkev, česnek a zázvor a cca 3 minuty smažíme.
Poté vývar nalijeme do hrnce se zeleninou a vaříme dalších cca 30 minut.
Po 30 minutách přecedíme do jiného hrnce pouze vývar, bez zeleniny.
Do vývaru vložíme houby a vcelku kuřecí prsíčka a na mírném ohni vaříme cca 7 - 10 minut, ještě přidáme sojovou omáčku.
Houby a prsíčka vyjmeme děrovačkou a odložíme na talířek.
Začneme vařit nudle cca 4 minuty ve vývaru.
Po 4 minutách vyjmeme nudle, dáme do misky a vypneme sporák.
Do mističek dáme nudle a zalijeme vývarem, nakrájená prsíčka vložíme kolem misky, houby, jarní cibulku, bambus, krabí tyčinky a rozpůlená vajíčka.
ITADAKIMAS!














 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Julie Julie | Web | 18. září 2013 v 21:20 | Reagovat

OMG to vypadá strašně chutně! Takový kotel jídla!? Mňamóza! Jinak cokoliv s nudlemi zlikviduji do minuty! :-D Skvěle nafocený recept :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama