Září 2013

JÁHLY S GRANÁTOVÝM JABLKEM

28. září 2013 v 0:02 | Hoa-Xuan |  VIETNAMSKÉ SALÁTY
Ahoj Usmívající se

Vietnamské a Čínksé saláty jsou na prvním žebříčku mých nejoblíbenějších.
Mezi ně patří i salátek, který se může jíst klidně i jako hlavní chod ... jáhly s granátovým jablkem.
Kuchatná to perfektně.



RECEPT

* 300 g jáhlů
* 1 litr mléka
* špetka soli
* (cukr dle chuti)
* 2 granátová jablka

POSTUP:

Jáhly dáme do hrnce a spaříme je horkou vodou, potom je necháme odkapat na sítce.
Pak je opět dáme do hrnce, přilijeme mléko, osolíme a necháme vařit do měkka.
Až se jáhly uvaří, tak do nich přidáme oloupaná granátová jablka a rozmícháme.
Můžeme podávat za studena, nebo i teplé.




DANGO

7. září 2013 v 13:10 | Hoa-Xuan |  KNEDLÍKY
Ahoj Usmívající se

Včera jsem dělala tradiční japonské Dango knedlíčky.
Dango jsou knedlíčky v Japonsku velmi oblíbenou pochoutkou. Dají se dělat různě, ale základ je rýžová mouka, potom už jenom vylepšujete Dango různou omáčkou a vylepšením, jako je třeba grilování, ochucení, obarvení atd...
Také jsou známé v oblíbeném anime seriálu Naruto a jiných anime.
Já jsme Dango dělala obyčejné, ale obarvila jsem je a ochutila mandlovým aroma.






RECEPT

* 3 hrnky rýžové mouky
* 1/5 hrnku moučkového cukru (dle sladkosti)
* 1 lžička škrobu
* špetka soli
* potravinářské barvivo (růžové, zelené, žluté)
* pár kapek mandlové aroma
* hrnek teplé vody

POSTUP:
Do misky si dáme mouku, cukr, škrob, sůl, mandlové aroma, vodu a vypracujeme z toho těsto, pokud těsto nepůjde vypracovat, tak přidejte teplou vodu.
Potom z těsta děláme stejně veliké kuličky, velikost záleží na Vás =)
Hotové knedlíčky dáme do vroucí vody a vaříme je cca 5 minut.
Během varu si připravíme tři mističky do kterých dáme žluté, růžové a zelené barvivo, zředíme trochou vody a přidáme ještě kapku mandlového aroma.
Knedlíčky přecedíme do misky.
Knedlíčky začneme různě obarvovat a pak je napichujeme na připravené špejle.

ITADAKIMAS!