Říjen 2013

VIETNAMSKÉ LEMY

30. října 2013 v 14:03 | Hoa-Xuan |  VIETNAMSKÉ HOVĚZÍ
Ahoj Usmívající se

Další z Vietnamských receptů, který jsem pochytila od taťky jsou tradiční Vietnamské lemy.

Toto jídlo je opravdu úžasně chutné a když už něco děláme, tak většinou lemy v asijské kuchyni nesmí chybět.
Vietnamské lemy jsou odvozené, nebo spíše je můžete slyšet jako "jarní závitky" pod tímto názvem jsou více známe v různých Vietnamských a Čínských restaruracích.
Nejen jako jarní závitky, ale i jako letní závitky nese tato Vietnamská pochutinka za název. Letní závitky jsou ale dělány na způsob neosmažení, vůbec se nesmaží a jenom se zabalí do namočeného rýžového papíru, ovšem v nich nenajdete maso, ale spíše zeleninu a nudle, a i jako neosmažené chutnají výborně! Usmívající se


RECEPT

* 1 balíček rýžového papíru (najdete ve všech větších obchodech, zhruba za 30,-Kč)
* 1 mrkev
* půlku kedlubny
* jarní cibulku
* zelené listí od pórku
* čtvrt balíčku tenkých skleněných nudlí
* mleté hovězí maso
* 3 čínské houby
* lžička soli
* 3 listy ledového salátu
* pivo
* slunečnicový olej

POSTUP

Nejprve si připravíme ingredience a všechny nakrájíme na co nejtenčí proužky.
Potom vše smícháme ve veliké míse a přidáme mleté hovězí maso se solí.

Do hrníčku si dáme pivo a ohřejeme ho třeba v mikrovlnné troubě, aby bylo teplé.
Potom ho nalijeme do mělkého talíře.
Vezmeme si jeden plátek rýžového papíru, namočíme ho v pivu a až změkne ( 5-10 vteřin) dáme ho na kuchyňské prkénko. Doprostřed papíru dáme kousek hovězí směsi a rolujeme stejně, jako štrudl.
(Nejprve hrany a potom normálně balíme, zkrátka tak, aby se nám po stranách nic nesypalo ven) Usmívající se

Rozpálíme olej na pánvičce a smažíme ze všech stran lemy do zlatavě hnědě barvy.